Böreğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ ve yumurtayı alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
İç harcı için maydanozu ince ince kıyalım.
Bir kap içerisinde rendelenmiş kaşar peyniri, lor peynir, maydanoz ve tuzu karıştıralım.
Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sosun yarısını gezdirelim, fırça ile sosun yufkanın her tarafına gelmesini sağlayalım.
Üzerine bir kat daha yufka serelim ve kalan sosu da her yerine gelecek şekilde yayalım.
Daha sonra yufkamızı kenarlarından içe doğru katlayalım ve kare şekline getirelim.
Peynirli iç harcını yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayalım ve yufkamızı her bir köşesinden üçgen şeklinde katlayalım.
Şekillendirdiğimiz böreğimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve rulet ya da bıçak ile katlama yerleri ile tam ortasından keselim.
Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, kavrulmuş susam ve çörekotu serpelim.
Zarf böreğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda kızaran böreğimizi fırından alalım. Afiyet olsun!
There are no comments